bastiaans-hoofd-optometrie

Optometrie

Bastiaans Optiek in Rotterdam Kralingen heeft ook een optometrist in huis. Deze expert kan uw ogen aan een net wat diepgaander onderzoek onderwerpen dan een opticien. Omdat het een relatief onbekend beroep is, vertellen we u er graag wat meer over.

Vroeger was de opticien alleen voor de oogmeting voor brillen en/of contactlenzen en ging men voor een oogonderzoek naar een oogarts. Sinds een aantal jaren vult de optometrist het gat tussen deze twee. Optometrie (ook wel oogmeetkunde genoemd) is een wetenschap waarbij met behulp van metingen afwijkingen aan de ogen geconstateerd kunnen worden. Mocht uit dit onderzoek naar voren komen dat verder onderzoek en/of behandeling noodzakelijk is, dan zal de optometrist u doorverwijzen naar de oogarts. Voor een onderzoek door de optometrist heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig.

Het voordeel voor u is dat er geen sprake is van lange wachtlijsten. Mocht de optometrist het toch noodzakelijk vinden dat u een bezoek brengt aan de oogarts, dan kan hij u snel doorverwijzen. Optometrie zal vanwege de wachtlijsten en de vergrijzing een steeds grotere rol in de oogzorg in Nederland gaan spelen.

Mocht u interesse hebben in een optometrisch onderzoek, neem dan contact op en maak een afspraak.


Top